W związku z obchodzonym w listopadzie Europejskim Dniem Zdrowego Jedzenia i Gotowania, w naszej szkole zorganizowaliśmy akcję, pod hasłem "Szkolne Dni Zdrowego Jedzenia i Gotowania". Celem tej akcji, było promowanie wśród uczniów dobrych nawyków żywieniowych, regularnego spożywania posiłków oraz informowanie o konsekwencjach złej diety. Jednym z głównych kierunków przeprowadzonej akcji było powstrzymanie rozwoju otyłości u dzieci. W tych dniach zachęcaliśmy wszystkich do edukacji na rzecz zdrowia. W wielu klasach odbyły się warsztaty kulinarne, podczas których uczniowie, pod kierunkiem nauczycieli, przygotowywali zdrowe posiłki. Wierzymy, że pozyskane informacje i umiejętności przyczynią się do refleksji i wyciągnięcia wniosków na temat: czy codzienna dieta każdego z nas wpisuję się w podstawowe zasady zdrowego odżywiania.
Do zobaczenia za rok!
Organizatorzy